MERAKI TRAJECT
Een traject van 3 tot 12 maanden.

MERAKI KOFFIE/THEE
Een vrijblijvende kennismaking.

WELKOM BIJ DE MERAKI ACADEMY

Ik wil met blije ondernemers de wereld een stukje mooier maken ♡

Vroeger wist ik al niet wat ik wilde worden als ik later groot was. Nu, inmiddels 1.82m ; ) groot, weet ik het nog steeds niet. En het leuke is; dat hoeft ook helemaal niet.

Daar kwam ik alleen pas in 2017 achter na de TED talk van Emily Wapnick te hebben gezien. Deze TED talk ging over het zijn van een multi-passionate. Zij noemt het multi-potentialites; mensen die er niet gelukkig van worden zich op 1 passie te focussen.

Herken jij dat je snel verveeld bent, veel interessant vindt, in veel dingen vaardig bent en graag nieuwe dingen leert? Grote kans dat jij er ook zo één bent. Hetgeen niet zo gek is, het blijkt dat veel ondernemers multi-passionate zijn.

Onze maatschappij is hier helaas alleen (nog) niet op ingericht. Op school moet je al snel een richting kiezen en de keuze qua vervolgstudie beperkt je alleen nog maar meer.

Zo zat ik op de HAVO en koos het profiel Cultuur & Maatschappij. Geschiedenis, aardrijkskunde, culturele & kunstzinnige vorming en maatschappijleer waren allemaal favoriet bij mij. Ik had geen idee wat ik moest gaan studeren. Uiteindelijk koos ik 6 maanden voordat ik mijn diploma haalde voor HBO-rechten. In deze studie kwam eigenlijk alleen mijn voorliefde voor geschiedenis en maatschappijleer terug.

Vanuit die studie volgde een carrière en langzaam begon ik toch een bepaalde onrust te voelen. Banen bleven niet lang interessant, ik was lekker aan het jobhoppen en bore-outs lagen op de loer.

Inmiddels was ik in 2016 voor mezelf begonnen als bedrijfsjurist en kon ik na het zien van de TED talk niet anders dan de confrontatie aangaan met mezelf en mezelf de vraag stellen; “Wat wil ik in deze fase van mijn leven nu echt?”

Uit het antwoord op deze vraag kwam in 2018 World of Meraki voort. Een samensmelting van al hetgeen ik blij van word. Die samensmelting ging niet vanzelf. Het was een periode van veel zelfonderzoek en geduld hebben met het proces waar je in zit. Hoe pittig ook, het was het allemaal meer dan waard. Het heeft me zoveel rust gebracht.

Ik wil dat jij weet dat het dus ook anders kan. Je hoeft niet te kiezen voor die ene passie, die ene expertise. Het gaat om wat voor jou werkt. Creëer desnoods lekker een nieuwe expertise. Zo ben ik zelfbenoemd expert in multi-passionate ondernemen ; )

Weet ook dat je keuzes nooit definitief zijn. Ik denk zelf graag in fases en in deze fase van mijn leven past World of Meraki perfect bij mij. Dit kan over 3 jaar zomaar anders zijn. Buiten dat is mijn business niet in beton gegoten; zij beweegt mee met mijn persoonlijke ontwikkeling. Die vrijheid voelt heerlijk.

Juist door aan te sluiten bij jouw behoeftes en waarden kun jij eindelijk gaan doen wat je echt te doen staat. Je maakt er niet alleen jezelf gelukkiger door, ook de mensen om je heen. Of dit nu je klanten zijn, familie of vrienden. En dat is dus precies hoe jij op jouw manier bijdraagt aan een mooiere wereld ♡

Ik gun jou ook zo’n samensmelting van al hetgeen je blij van wordt. Ben je er klaar voor?

YES, LET'S GO!

VOLG JIJ MERAKI BUSINESS BOUTIQUE AL?

Welkom, leuk dat je er bent!
Ik (Sabine) ben bezig met het vernieuwen van mijn businessconcepten en het daarbij horende aanbod. Je kunt daarom op dit moment ook geen aanbod terugvinden op deze website.